Wednesday, November 11, 2015

Recovered



A day after the result, we both checked in dekat Le Meridien KL.
Memang dah book sebelum result keluar pon and we are prepared to whatever the result is going to be.

I did cry every now and then after the result came out for a few days.
My CD 1 came 2 days after the BETA test.
Completed 29 days cycle.
Super heavy flow.

My emotions was running up and down during the menstrual days.

But the soonest I can start praying, I prayed hard.
I cried to Him the Almighty.
Mintak diberikan kekuatan untuk melalui semua ni dgn tenang.

And He granted that.

Alhamdulillah.

At first I got to lie to people telling that I am OK while I am not OK.
I paksakan jugak diri ini untuk menjadi kuat.

The easiest things to do besides praying is keep urself busy.
So I continued doing my another baby project.
Siapkan paperwork semua and Alhamdulillah soon akan masuk production.

Then last 2 weeks, I have a business trip to Singapore (again) for 2 days 1 nite.
Heret DH sekali.
We took the trip as a way to release my stress.
Tapi disebabkan exchange rate melampau sgt sampai 3.06, I end up didn't do any shopping.

So kami jenjalan sahaja keliling Singapore tu.
Lepak hotel and spent time together.

And today I am on my CD 5.
29 days cycle lagi bulan ni.

Makan pon macam tak control je lps BETA test tu.
Lps abis cycle ni la kot baru nak control balik.

Supplement pon continue asid folic and metformin sahaja.
Vit D kalau igt baru amik.
Fish oil pon sama.
Multivitamin pon sama.

Saja nak rehatkan badan kejap.

Next month nak ke Penang.
January nak ke Vietnam.

Maybe after that la kot baru decide bila nak FET.





3 comments:

  1. Easier said than done kan bila nak mended our broken heart... InshaAllah, baby step MZ. Hugs...

    ReplyDelete
  2. Hugs..dear..in Shaa Allah..next fet berjaya..Amin..kan selepas kesusahan ada kemudahan..Inna ma'al usri yusro..

    ReplyDelete
  3. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,
    SMS/WASSUP 0148004302

    ReplyDelete

Tabung