Friday, November 25, 2016

Let me have the strength...

Lagi berapa bulan 2016 akan melabuhkan tirainya. 
1 year stop treatment and it's about time for me to get back on track before the FET.

Hubby was diagnosed with slipped disc and for the past 1 month we went up and down to Ipoh to do his treatment. 
He opt for alternative medication which after 2 round, he felt much much better. 
The practitioner mentioned it is also the reason for him having a low sperm count.
He got a few more sessions of treatment and we'll see later macamana..

I've wanted to go for rawatan perubatan Islam in Melaka which I've found out that this Ustaz is good at those with fertility issues. 
But since skang ni dok ulang alik Ipoh, baik tgu settle hubby dulu baru ke Melaka. 
Matilanakkk nak ke Ipoh, Melaka every week kan.
So kita pelan2 .

In terms of supplement, this is what I'm taking/ using now :


1. 

Jus Delima Golshan. 

Rasa sama je dgn Pati Delima tu tapi sebab dasar pemalas nak bancuh Pati Delima, kita beli yg paket camni. So everyday minum 1 pouch.

2. 

Young Living Progessence Plus

Yang ni takyah telan. Just sapu je kat tengkuk. 


3. 
Jus Goyang Rapat

Hahaha. Masa memula beli ni mmg kena gelak but after trying, seriyessssssssss sedap! And yes, after consumed 3 botol, and for the last 4 cycle of period, my senggugut is gone! Like mcm takde rasa sakit apa tau-tau dah period. And I can go for 3KM marathon on my 1st day of period, travel to JB, no mood swings.. and of course tang RAPAT tu mmg rapat weh! 

4. 
Vitamin C.

Yang ni mmg hari2 hisap. 

5. 
Frankincense Young Living Oil

Yang ni saya sapu kat perut and tempat2 yg dulunya ada fibroid. Saya tak check pon fibroid saya ada lagi ke tak tapi saya rasa macam dah takde sbb darah period saya dah tak ketul2 lagi. And I always got my heavy flow nowadays. 

6. 

Himalaya Karela.

Ok ni latest. Baru beli 3 hari lepas. Nak stable kan sugar level dalam badan saya. We'll see nnt apa jadi. 


And I think I need to take back my Vit D, B Complex, Fish Oil and Coq10.

That's a lot! Matilanakkk... 


4 comments:

  1. Salam perkenalan,
    Nak tanya yang ustaz dimelaka tu kat mana yer? Ada contact number tak?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Qmie..
    Lama tak keep in touch kan.
    Apa pun, saya doakan usaha Kimi dipermudahkan dan dimakbulkan Allah :)

    ReplyDelete
  3. All the best MZ! Smg dipermudahkan Allah... :-)

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Tabung