Wednesday, May 7, 2014

Berurut.

Since my first IUI failed, we both decided to rest from medical treatment for awhile.
And we both started to source for the traditional help.

Ingat lagi post Perubatan Tradisional ?
Ok I tak penah sambung apa yg terjadi mlm tu.

So we went to Sg Buaya, Rawang.
Jumpa dgn dis 1 pakcik.

Dia suruh I baca Al -Fatihah byk2 sebelum dia start buat scanning kat my body.
When he did, to my surprise, dia ckp I ada saka!!
Uwaa Takut!

But bukan saka yg jenis turun temurun tu la..
Saka hinggap ke hapa dia ckp.. Lupa dah.

Terus dia suruh I buat solat taubat and solat hajat mintak diputuskan saka tu.
Pas solat, dia sambung lagi scanning.
He even described pesal fibroid I.

Pastu dia bg I serai yg diracik halus campur dgn limau nipis.
Campurkan benda tu dlm baldi air then mandi masa kat rumah katanya.

Pakcik tu ckp, In Shaa Allah lps ni takde dah gangguan.
So I tak yah datang lagi but if nak dtg jgk takpe.

So mek confius la jgn antara nak percaya atau tidak.
But sekurang2nya I usaha la jgk kan.
Kang percaya abis, jatuh syirik pulak.

Pakcik tu suruh I bykkan membaca Al-Fatihah..

Ok setel bab tu.

Sambung bab kedua.

My mom beria mencari mak cik urut.
So happens to be ada lah sedara dekat jgk yg boleh mengurut peranakan ni.
My mom arranged utk makcik tu datang tido rumah I so that can berurut 3 mlm berturut-turut.

Sumpah, semua org tau I takut nak urut2 ni.
Even kalau gi spa pon I suruh masseur tu urut pelan2.

So smlm start la I berurut ni.
Hamik ko!

1 condo ley dgr kot suara merdu I ni menjerit.
Nak tak nak, I amik towel kecik and gigit je.

Itu pon belum sengkak lagi.
Byk angin and byk urat tersimpul kata makcik tu.
Sampai terkentut2 and sedawa2 lah I dibuatnya.

Nasib urut tu sejam je. Kalau lebih?
Gempa la Selayang tu jawabnya.

Tp Alhamdulillah la lepas tu mmg rasa ringan je badan I.
Mlm ni akan teruskan usaha lagi.

Ayoyoyoyo!

Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkan lah segala urusan ku Ya Allah.


8 comments:

  1. xpe..kita berusaha je..allah yang menentukan rezeki...
    sampai menjerit ke??hehe..sakit sgt ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2nd nite da kurang jerit. Angin dah byk kuar..

      Delete
  2. Erk!!Rasa ngilu2 bila sebut part sengkak tu..semoga dipermudahkan segala urusan MZ dan dikurniakan zuriat selepas ini..Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq nuriz... Sama2 kita berdoa ya.. amin

      Delete
  3. Ly byk pengalaman mengurut ni. One of mak cik ngurut tu pergh gile sakit dia urut. Hari pertama kejang2 otot tahan sakit. Hari kedua kurang sikit. Hari ketiga makin lembut urat2 ni. Yg mustajabnye ly ade masalah part pinggang slalu sakit tau. Bila dia urut kaki kat bahagian tumit, ly rase sgt sakit. And dia bgtau tumit ada link ngan pinggang. Dgn izin Allah lepas tu sembuh sakit pinggang. Wallahua'lam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni 1st i berurut. Alhamdulillah mlm ni rasa lega sket.

      Delete
  4. Smg berkat usaha MZ, inshaAllah... Penah ada pengalaman diurut sakit sgt... Tapi lps urut mmg sedap je rasa badan ni... Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huuh mmg rasa ringan je badan lps urut.

      Delete

Tabung